Nieuws

 

Nieuws

Oktober 2017 / BureauLeiding introduceert nieuwe website

BureauLeiding introduceerde als kenniscentrum rond werken met kunstofleidingen recent een nieuwe website. Het Kennisdossier en BIS – Buizen Inzamel Systeem zijn een bezoek waard.

In het Kennisdossier staan tal van artikelen over ontwerpen en bouwen met materialen die zo min mogelijk tot geen negatieve invloed hebben op het milieu. Het BIS - Buizen Inzamel Systeem is inzamel- en recyclesysteem voor alle kunststof leidingafval. BIS accepteert gebruikte PVC, PE en PP-buizen en verwerkt deze tot nieuwe grondstof. Meer dan de helft van het kunststof leidingafval in Nederland wordt met behulp van deze inzameling in de keten gehouden. Zo levert BIS een bijdrage aan de Circulaire Economie.

PVC ongeëvenaard materiaal voor raamprofielen

Het gebruik van HR+++ glas vraagt om raamprofielen die een groter gewicht aankunnen. PVC is dankzij innovatie van de raamprofielproducenten nog steeds de enige plastic, die aan de hoge eisen voor deze toepassing kan voldoen.

Steeds hogere isolatiewaarden en recycling leiden tot innovatie in raamprofielen. Een van de manieren om een betere isolatiewaarde te bereiken is het gebruik van HR+++-glas, oftewel driedubbel glas. Dit heeft weer gevolgen voor de profielen zelf. Die moeten naast een gelijkwaardige verbetering in isolatiewaarde ook een groter gewicht aankunnen. Hierbij is versterking met staal contraproductief omdat dit weer tot meer warmtegeleiding leidt. Daarom zijn alle raamprofielfabrikanten bezig met versterking met bijvoorbeeld glasvezels voor grotere profielen.

Een andere belangrijke bron van innovatie is recycling door coëxtrusie. Hierbij wordt een binnenlaag van gerecycled materiaal gemaakt, zonder dat daardoor concessies aan de kwaliteit van het raamprofiel worden gedaan. De innovatie strekt zich niet alleen uit tot de profielen, maar ook tot de recycling zelf, die steeds gespecialiseerder wordt.

U bent hier