Met een productiecapaciteit van meer dan 3 miljoen ton, mag Shin-Etsu zich 's werelds grootste PVC-producent noemen. In Nederland vindt de productie plaats op twee locaties: Botlek & Pernis. Het commerciële hart zetelt in Hilversum. Onze afnemers verwerken onze PVC in leidingsystemen, raamkozijnen, vloerbedekking, kabels en een groot aantal andere producten.

Nieuws

Maandag 24 juni bezocht een delegatie journalisten van Europese vakbladen voor chemie en plastics onze fabriek in Pernis. Samen met VinylPlus organiseert Cefic, de Europese branche-organisatie voor de chemische industrie, jaarlijks een Media Field Trip voor journalisten van Europese vakbladen voor chemie en plastics. Vorig jaar ging het gezelschap naar Barcelona; dit jaar deed het Nederland aan. Op hun eerste dag kwamen ze naar onze PVC-fabriek in Pernis. Op de tweede dag van de Media Field Trip stond een bezoek aan Draka Polymer Films en Kras Recycling gepland.

Vorige maand maakte VinylPlus bekend dat in 2018 bijna 740.000 ton PVC gerecycled is. Dat is een stijging van 15,6 procent ten opzichte van 2017. Met dit resultaat is 92,4 procent van de 2020-doelstelling van het programma gerealiseerd. Sinds de start van VinylPlus in 2000 is in totaal bijna 5 miljoen ton PVC hergebruikt. VinylPlus is het duurzaamheidsprogramma van de totale PVC-industrie. Aan het programma nemen PVC-producenten, fabrikanten, leveranciers van additieven en recyclingbedrijven deel. Ook Shin-Etsu is bij VinylPlus aangesloten. Volgens VinylPlus is de toewijding van de totale waardeketen de reden van het succes.

 Ervaar hoe uitdagend het is om een chemiebedrijf te runnen,
 dat duurzaam onderneemt én winst maakt.

  

Nieuws

Nieuws