Met een productiecapaciteit van meer dan 3 miljoen ton, mag Shin-Etsu zich 's werelds grootste PVC-producent noemen. In Nederland vindt de productie plaats op twee locaties: Botlek & Pernis. Het commerciële hart zetelt in Hilversum. Onze afnemers verwerken onze PVC in leidingsystemen, raamkozijnen, vloerbedekking, kabels en een groot aantal andere producten.

Nieuws

In 2025 moet per jaar minimaal 900.000 ton PVC gerecycled worden en in 2030 minstens 1 miljoen ton. Dat is de nieuwe doelstelling van VinylPlus, het duurzaamheidsprogramma van de Europese PVC-industrie. Met die doelstelling levert VinylPlus een belangrijke bijdrage aan de te recyclen 10 miljoen ton plastics die de Europese Commissie heeft vastgesteld voor de gehele plasticindustrie. VinylPlus loopt sinds 2000. Tot nu toe is via het programma meer dan 4 miljoen ton PVC gerecycled. Zie: www.vinylplus.eu.

De Technical Service-afdeling van Shin-Etsu in Rotterdam en Cires, Shin-Etsu’s PVC-fabriek in Portugal, ontwikkelden samen een nieuw PVC-product met een hoog moleculair gewicht. Deze PVC-grade wordt met name gebruikt voor kozijnafdichtingen in de raamprofielenindustrie. De vraag naar dit product is groot want het biedt verschillende voordelen. Zo plakt het niet waardoor de beglazing gemakkelijk in de profielen is te schuiven. Verder is met deze PVC-soort het gehele raamprofiel van PVC, wat recycling te zijner tijd een stuk eenvoudiger maakt. Lees het interview met Technical Service and Product Liaison Manager Catherine Michel, in de laatste editie van PVC in Beweging

 Ervaar hoe uitdagend het is om een chemiebedrijf te runnen,
 dat duurzaam onderneemt én winst maakt.

  

Nieuws

Nieuws