Maintenance Manager

Maintenance Manager

Locatie: Rotterdam-Botlek, Zuid-Holland
Dienstverband: 40 uur per week
Niveau: WO werk- en denk niveau
Ervaring: Minimaal 10 jaar

Ben jij de ambitieuze Maintenance Manager die Shin-Etsu zoekt, die gedreven is mens en techniek continu te verbeteren vanuit het onderhoudsperspectief?

Wie zijn wij?
Shin-Etsu PVC is onderdeel van Shin-Etsu Chemical Ltd., wereldmarktleider in o.a. de productie van PVC. De productie van PVC in Nederland vindt plaats in twee moderne plants. Eén op het Bedrijvenpark Botlek waar vinylchloride monomeer (VCM) wordt geproduceerd, grondstof voor de productie van polyvinylchloride (PVC) en de andere plant op de Shell locatie in Pernis waar de productie van PVC plaats vindt. In ons werk staan veiligheid, milieu, kwaliteit, prestatie en innovatie centraal.

Functieomschrijving
Als Maintenance Manager geef je leiding aan de Maintenance afdeling die bestaat als routine maintenance, turnaround maintenance en reliability engineering. Als leider inspireer en ontwikkel je je team en laat je werkprocessen goed verlopen. Je bent verantwoordelijk voor het beheer en verbeteren van de technische integriteit van de installatie van de VCM fabriek tegen optimale kosten. Hierbij houd je rekening met beschikbaarheid voor maximale productie en hoge eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit. Een juiste balans tussen beschikbaarheid, betrouwbaarheid en beheerste kosten is het te realiseren doel. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de Plant Manager.
 
De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:
• Leidinggeven aan en ontwikkelen van de onderhoudsafdeling;
• Opstellen van beleid op het gebied van onderhoud en het vertalen naar implementatieplannen om performance targets te realiseren;
• Beheersen van de fabrieksintegriteit, ook door het volgen en bewaken van de hierop van toepassing zijnde wetgevingen en vergunningen;
• Verhogen van de betrouwbaarheid van de procesinstallaties door implementatie van RCM gebaseerde onderhoudsprocessen;
• Onderhoudsprogramma’s vertalen naar budgetten en sturing geven aan een goede beheersing van kosten voor onderhoud;
• Vanuit onderhoud deelnemen aan tactisch en strategische overleggen.
 
De standplaats is onze productielocatie Botlek.

Persoonlijkheidsprofiel en kwaliteiten
Universitair werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding richting Werktuigbouw of Chemische Technologie;
• Je bent een expert in het vakgebied en hebt minimaal 10 jaar relevante werkervaring binnen onderhoud in de
 (petro)chemische industrie, de laatste jaren in een functie als Maintenance Manager;
• Ervaring met leidinggeven en bewezen trackrecord als people manager;
• Ervaring met SAP is een pre;
• Persoonskenmerken die van toepassing zijn: betrokken, sterke persoonlijkheid, verbeter- en oplossingsgericht, energiek, leider, team player, besluitvaardig en hands-on.

Ons aanbod
We mogen dan wel de grootste PVC-producent ter wereld zijn, bij ons ben je niet een van de velen. Werken bij Shin-Etsu is werken in een cultuur waarbij betrouwbaarheid centraal staat. Dit betekent zo weinig mogelijk verstoringen en het realiseren van de productieplanningen, maar ook het nakomen van onze afspraken. Daarnaast gaat betrouwbaarheid over prestaties in veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu. Bij Shin-Etsu werken we samen, resultaatgericht en gaan we ervan uit dat je eigenaarschap toont. Naast veel afwisseling in een technisch hoogwaardig en open werkklimaat, biedt Shin-Etsu je alle ruimte voor eigen initiatief en hechten we zeer aan korte lijnen en directe en persoonlijke communicatie. Ook investeren we graag in jouw verdere vaktechnische- en persoonlijke ontwikkeling. Ons arbeidsvoorwaardenpakket mag gezien worden en omvat o.a. een goed salaris, een 13e en 14e maand, flexibele werktijden en een goede verlofregeling.

Informatie en sollicitatie
Ben je enthousiast geworden en wil jij solliciteren? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief naar solliciteren@shinetsu.nl. Een assessment is een onderdeel van de sollicitatieprocedure. Voor meer informatie over deze vacature kun je ook bellen naar 010-4389788 en vragen naar Tessa de Ronde, HR & Recruitment Officer. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

U bent hier