Nieuws

 

Nieuws

Maart 2019 / PVC-afval voor klimaatvriendelijke stadstuinen

Hoe kan PVC worden hergebruikt in stadslandbouw? Met financiële steun vanuit VinylPlus heeft de Deense branche-organisatie PVC Informationsrådet samen met de Universiteit van Aarhus daarvoor een prototype ontwikkeld. De studie van architecten Kaare Sølvsten en Maja Sønderskov maakt duidelijk dat stadstuinen een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van het klimaat en dat PVC-afval daarin een nieuwe toepassing kan krijgen. De gemeente Aarhus en Wavin, producent van kunststof leidingsystemen, hebben een aantal stadstuinen ingericht waarbij PVC is hergebruikt. Over de studie en die projecten kun je meer lezen in deze brochure.

Februari 2019 / Hoogvliet krijgt ijsbaan van kunststof

Hoogvliet krijgt een kunststofijsbaan, mede dankzij een donatie van het DeltaPORT Donatiefonds waarin Shin-Etsu participeert. De 200m2 ijsbaan moet er komende winter liggen tijdens Winterland Hoogvliet dat handbalvereniging ETC gaat organiseren. De kunststofijsbaan gaat ook worden gebruikt voor onder meer curling en ijshockey, en zal ook in de zomermaanden toegankelijk zijn.

 Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

U bent hier