Nieuws

 

Nieuws

Oktober 2019 / Vinyl op weg om cd in te halen

PVC kent vele nuttige en leuke toepassingen, maar een van de allerleukste is toch wel de vinylgrammofoonplaat. En die is helemaal terug. Uit onderzoek blijkt nu zelfs dat de verkoop van vinyl binnenkort meer geld opbrengt dan cd-verkoop.

Uit de halfjaarcijfers van de RIAA (Recording Industry Association of America) blijkt dat vinyl met 224 miljoen dollar de cd op de hielen zit. Die leverde nog 247 miljoen dollar op, maar de verkoop van vinyl is in de eerste maanden van het jaar met 12,9 procent gegroeid. Als deze trend doorzet zullen de 'ouderwetse' platen de cd dus snel inhalen.

Ondanks dat blijft streaming in Amerika, net als in Nederland, de grootste inkomstenbron qua muziekverkoop. Toch profiteren sommige artiesten zeker van de lp-verkoop. Zo gingen van Pink Floyd, David Bowie, Fleetwood Mac, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, en Queen meer dan 100.000 lp’s over de toonbank.

Oktober 2019 / PVC in Beweging ‘2020 in zicht’

De najaarseditie 2019 van ons relatiemagazine PVC in Beweging is verschenen.  In dit nummer onder meer aandacht voor de voortgang van de Europese duurzaamheidsdoelen van de totale PVC-industrie, de modernisering van onze installaties en voor het succes van luxury vinylvloeren. Klik hier om de nieuwste editie te openen. Of klik hier om je te abonneren. Dan sturen we je voortaan het magazine in pdf-formaat per e-mail toe.

U bent hier