Nieuws

 

Nieuws

Juli 2018 / Botlek één jaar ongevalsvrij

Onlangs noteerden we in onze fabriek in Botlek dat we een jaar ongevalsvrij zijn. Daarmee staat de teller, het aantal geregistreerde ongevallen per miljoen gewerkte uren, weer op nul. Het laatste ongeval dat leidde tot vervangend werk was een medewerker die vorig jaar tijdens werkzaamheden zijn knie blesseerde.

We besteden veel aandacht aan het voorkomen van ongevallen, onder meer met de uitgifte van de Safety Flyer. Binnen een thema wordt daarin kort en helder uiteengezet welke risico’s zich kunnen voordoen en hoe je jezelf hiertegen kunt beschermen of hoe je deze risico’s kunt voorkomen. De Safety Flyer maakt deel uit van de zogenaamde toolbox waardoor het thema ook in een werkoverleg extra aandacht krijgt.

Eén jaar ongevalsvrij is van die inspanning het resultaat, maar geenszins een reden om achterover te leunen. We willen deze lijn doortrekken in 2018, zodat onze doelstelling weer een stap dichterbij komt: nul ongevallen, nul incidenten, Altijd Veilig.

Juni 2018 / 10.000 euro voor Vogelklas Karel Schot

Stichting Vogelklas Karel Schot, opvangcentrum voor wilde vogels, ontvangt een buitengewone donatie van het DeltaPORT Donatiefonds, het burenfonds voor de Rotterdamse Haven, van 10.000 euro. Shin-Etsu participeert in dit fonds dat doneert aan organisaties en  verenigingen, die in de directe omgeving van het haven- en industriegebied actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur en sport.

Overheden, particuliere instanties en vrijwilligers in en om het havengebied nemen hun rol en steken allemaal een helpende hand toe om de honderden zwanen, die in de problemen zijn geraakt door het incident met olievervuiling in de Rotterdamse Haven, te redden. Het bestuur van het DeltaPORT Donatiefonds heeft daarom unaniem besloten tot een buitengewone donatie aan één van de actieve organisaties: Stichting Vogelklas Karel Schot.

Voor meer informatie zie: www.deltaportdonatiefonds.nl
Foto: Vogelklas Karel Schot/Anjès Gesink

U bent hier