Nieuws

 

PVC ongeëvenaard materiaal voor raamprofielen

Het gebruik van HR+++ glas vraagt om raamprofielen die een groter gewicht aankunnen. PVC is dankzij innovatie van de raamprofielproducenten nog steeds de enige plastic, die aan de hoge eisen voor deze toepassing kan voldoen.

Steeds hogere isolatiewaarden en recycling leiden tot innovatie in raamprofielen. Een van de manieren om een betere isolatiewaarde te bereiken is het gebruik van HR+++-glas, oftewel driedubbel glas. Dit heeft weer gevolgen voor de profielen zelf. Die moeten naast een gelijkwaardige verbetering in isolatiewaarde ook een groter gewicht aankunnen. Hierbij is versterking met staal contraproductief omdat dit weer tot meer warmtegeleiding leidt. Daarom zijn alle raamprofielfabrikanten bezig met versterking met bijvoorbeeld glasvezels voor grotere profielen.

Een andere belangrijke bron van innovatie is recycling door coëxtrusie. Hierbij wordt een binnenlaag van gerecycled materiaal gemaakt, zonder dat daardoor concessies aan de kwaliteit van het raamprofiel worden gedaan. De innovatie strekt zich niet alleen uit tot de profielen, maar ook tot de recycling zelf, die steeds gespecialiseerder wordt.

U bent hier