EmailTwitterFacebookLinkedIn

Jan Bosschieter

 

 

“Plannen en organiseren zijn belangrijk in mijn werk.
Daar voor moet je vooral de juiste prioriteiten kunnen stellen.”


Jan Bosschieter, Production Coordinator
Sinds 2002 werkzaam voor Shin-Etsu (sinds 1979 voor de PVC-fabriek van Shell)


Wat is er zo aantrekkelijk dat je bij Shin-Etsu blijft werken?
“Voor mij is dat de open cultuur. In mijn functie werk ik samen met veel verschillende afdelingen en mensen. Die samenwerking is persoonlijk en laagdrempelig. Het voelt bijna als familie. Dat komt ook tot uiting in de Familiedag. In plaats van een personeelsfeest voor enkel medewerkers, organiseert Shin-Etsu jaarlijks een dag voor het hele gezin. Vaak zijn Bosschieters dan de laatste die vertrekken.”

Waar ben je het meest trots op in je loopbaan bij Shin-Etsu?
“Dat ik als Shift Leader Pernis overgestapt ben naar Shift Leader Botlek, in de tijd dat we ons vanuit Shell en AkzoNobel tot één bedrijf aan het vormen waren. Het was mijn persoonlijke manier om daarin bruggen te slaan en met elkaar te verbeteren. Samenwerken is ook in mijn huidige functie belangrijk. Alleen met elkaar kunnen we veilig, efficiënt en met de juiste prioriteit vinylchloride maken, zodat de in- én externe klanten tevreden zijn. Geen hokjes maar gezamenlijk belang.”

Welke drie kenmerken maken dat iemand bij Shin-Etsu zou moeten solliciteren?
“Shin-Etsu biedt je de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen. De bedrijfscultuur is een open en eerlijk. En het is een stabiel bedrijf. Ook tijdens de economische crisis van 2008  bleef Shin-Etsu investeren in de fabrieken én in haar medewerkers.”

Welke kansen heeft Shin-Etsu jou geboden?
“Nog een kenmerk van Shin-Etsu is het ontwikkelen van en het sturen op competenties. Ik voel me daar prettig bij. Met het kunnen volgen van cursussen, niet alleen vakgericht maar ook op persoonlijke ontwikkeling, is mijn kennis in de breedte gegroeid. Ik krijg alle vrijheid om die kennis in de praktijk toe te passen.”

Wat maakt Shin-Etsu verschillend met andere bedrijven?
“Betrouwbaar, familiegevoel, stabiel. De corebusiness – het produceren en verkopen van PVC – is ook echt de corebusiness. De rol die mensen daarin spelen is belangrijk en wordt ook als zodanig gewaardeerd."