EmailTwitterFacebookLinkedIn

 

 

Shin-Etsu: Betrouwbaar in PVC

Shin-Etsu: Betrouwbaar in PVC

Shin-Etsu is wereldwijd toonaangevend in PVC-productie. We leveren betrouwbare producten die worden gebruikt in de bouw, huizen en alledaagse producten. Door continu te investeren in onze fabrieken kunnen we voldoen aan de groeiende vraag naar PVC in Europa en wereldwijd.

De materialen die wij leveren zijn van een hoogwaardige en constante kwaliteit. Onze organisatie staat bekend om haar pragmatische aanpak, met snelle reactietijden en een sterke logistieke dienstverlening. Daarmee zijn wij een betrouwbare partner voor onze klanten in de Europese PVC-markt.

 


Belangrijkste feiten en cijfers

Ons Europese productienetwerk maakt deel uit van de grootste PVC-producent ter wereld, met een totale capaciteit van 4,15 miljoen ton en een totale omzet van meer dan $ 4,7 miljard. Shin-Etsu heeft deze productiecapaciteit bereikt door haar eigen, geavanceerde PVC-productietechnologie te implementeren.

 

De hoge productiegroei is in lijn met de filosofie van het Japanse Shin-Etsu Chemical, namelijk het opzetten van fabrieken op wereldschaal met hoge en stabiele operationele maatstaf die Shin-Etsu zijn concurrentievoordeel geven.

 

Het wereldwijde PVC-netwerk van Shin-Etsu omvat in totaal zes productievestigingen, waarvan één in Japan, drie in de VS en twee in Europa.
 

Shin-Etsu in Rotterdam

De productie van PVC in Nederland gaat terug tot 1949, toen een voorganger van Shell een productiefabriek voor PVC startte in Pernis. In 1970 startte AkzoNobel met de productie van VCM in de haven van Botlek.

 

Om een sterke positie op de PVC markt te behouden, richtten beide ondernemingen in 1982 de joint venture Rovin op. In 1992 startte Rovin een volledig nieuwe PVC-fabriek op basis van de Shin-Etsu-reactortechnologie.
 

 

In 1999 nam het Japanse bedrijf Shin-Etsu Chemical de PVC- en VCM-activiteiten in de Rotterdamse haven over. Sindsdien heeft Shin-Etsu aanzienlijk geïnvesteerd en zijn productiecapaciteit verhoogd om aan de groeiende vraag van klanten in Europa te voldoen. In 2006 installeerde Shin-Etsu een extra reactor en bereikte het zijn huidige capaciteit van 450kt PVC-productie.

 

Om de VCM-productie te verhogen en om de betrouwbare operatie te waarborgen, heeft Shin-Etsu ook aanzienlijk geïnvesteerd in de VCM-fabriek. De belangrijkste projecten waren de uitbreiding van de kraakfornuizen, de installatie van een nieuwe oxychloreringunit en de modernisering van de controlekamer.

 

Met deze investeringen werden onze productiefaciliteiten in Rotterdam een van de grootste fabrieken in de Europese PVC-industrie.

 

Cires Portugal

Verdere groei in Europa werd in 2009 gerealiseerd toen de nauwe samenwerking met Cires in Portugal verder werd geïntensiveerd in de vorm van een fusie. Al in 1960 was Shin-Etsu verantwoordelijk voor de bouw van de Cires PVC-fabriek, waardoor Shin-Etsu het eerste Japanse chemiebedrijf was dat overzee uitbreidde. 

Ook in Portugal hebben diverse uitbreidingsprojecten, in samenwerking met Shin-Etsu, geresulteerd in de huidige PVC capaciteit van 210kt. Kijk voor meer informatie over Cires op www.cires.pt.